Sähköposti: myynti@toolx.fi

Miten saadaan irti kulunut kuusiokolopultti? Esittelyssä RBRT™ Mac Toolsilta

rbrt esittely artikkeli

Kuusiokolopultit ovat (surullisen)kuuluisia siitä, että niiden kolo kuluu pyöreäksi ajan mittaan. Miten tällaiset kuluneet pultit saadaan kätevästi irti? Tässä artikkelissa esitellään Mac Toolsin RBRT-teknologiaa (Rounded Bolt Removal Technology, vapaasti suomennettuna pyöreäksi kuluneen pultin irrotusteknologia), jolla pultti kuin pultti saadaan irti helposti.

Torx, kuusiokolo? Kaikkea löytyy!

RBRT-työkaluja löytyy kaikille pulttityypeille. Toisin sanoen, kaikki pultit saadaan kyllä näillä työkaluilla irti! Alla kuva RBRT-kuusiokolosarjoista, joissa mustassa on vierasesineen poistomahdollisuus ja toinen on perinteisempi RBRT-malli.

RBRT-työkalujen käyttäminen

Käyttäminen on yksinkertaista: RBRT-työkalut lyödään vasaralla kuluneen kuusiokolo- tai torx-pultin sisään, jolloin anti-slip-pinta tarttuu koloon. Räikkä tai avain asetetaan RBRT-työkalun toiseen päähän.

Pultin poisto RBRT-työkalusta

Tietyissä RBRT-työkaluissa on nerokas Foreign Object Removal -toiminto, jonka avulla vierasesine, tässä tapauksessa kuusiokolo- tai torx-pultti, saadaan irti RBRT-työkalusta. Katso videolta, miten FOR-toiminto käytännössä toimii!

RBRT-työkalujen yksi parhaimpia valtteja on myös se, että vanhaa, kulunutta pulttia voidaan käyttää uudestaan, mikäli tähän hätään ei löydetä vastaavaa pulttia, sillä RBRT-työkaluja voi käyttää sekä irrottamiseen että kiristämiseen! Myös tämän näät alta suomeksi tekstitetyltä videolta, jossa Autojen ensiapu -ohjelmasta tutut Tim ja Fuzz käyvät läpi työkaluja.

Katso suomeksi tekstitetty video RBRT-työkaluista!

Entä jos ei irtoa vieläkään?

Joskus ruoste ja lika aiheuttavat sen, että pultti on todella jumissa kierteistään. Tällöin suosittelemme induktiokuumentimen käyttöä pultin irrottamiseen, koska se on turvallista. Mac Toolsin RBRT-työkaluja voidaan käyttää kuumennuksen jälkeen, huomaa kuitenkin, ettet kuumenna turhaan RBRT-työkalua. Toolxin valikoimasta löydät iDtoolsin iDuctor-induktiokuumentimen.