Ostoskori

Sähköposti: myynti@toolx.fi

Miten induktiolämmitin toimii? Esittelyssä iDuctor

miten induktiolämmitin toimii

Tässä artikkelissa tutustut induktiolämmittämiseen, miten induktiolämmitin toimii sekä myymäämme laadukkaaseen iDuctor-induktiolämmittimeen. 

Mihin induktiolämmitintä käytetään? Kelle se sopii?

Induktiolämmitintä voidaan käyttää kaikkiin rautaa sisältäviin osiin, kuten: mutterit, pultit, vaihteiston osat, laakeriholkit, putket sekä pienet pinnat. Induktiolämmittimellä saadaan ruosteiset, liimatut tai muuten jumittuneet osat irtoamaan lämpölaajentamalla niitä. Tämä voi olla tarpeen autonkorjaus-, merenkulku-, petrokemiallis-, infrastruktuuri-, lento- sekä teollisilla aloilla. Induktiolämmitin on siis erittäin monikäyttöinen ja kelpoinen monille eri aloille.

Miksi käyttää induktiolämmitintä? Eikö muita tapoja ole?

Ennen käytettiin yleisesti avointa liekkiä sekä kaasupolttimia, kun haluttiin lämmittää osia. Tämä on nykyään jopa vaarallista monestakin eri syystä:

  • Esimerkiksi autoissa herkkiä sähköjohtoja kulkee monessa paikassa metallien lähellä. Vaurioitumisen vaara, saattaa aiheuttaa isoja vahinkoja sähköjärjestelmiin!
  • Monia metallisia osia on autoissa korvattu muoviosilla, jotka eivät kestä ympäröivää kuumuutta, joka saadaan aikaan avoimella liekillä. Jopa palovaara, jos kyseessä on polttoainelinja!

Induktiolämmittimen (iDuctor) ehdottomasti parhaat ominaisuudet vrt. avoimeen liekkiin ovat:

  1. Erittäin turvallinen: Induktiolämmittimellä kuumennetaan vain tarkka alue, esim. yksi mutteri, toisin kuin avoimella liekillä. Näin ei synny palovaaraa tai muutakaan vauriota ympäröivälle alueelle.
  2. Säästää aikaa: jo kymmenissä sekunneissa saadaan osa jopa 600-asteiseksi! 
  3. Säästää rahaa: lämmitys induktiolämmittimellä on yksi energiatehokkaimmista tavoista lämmittää.
induktiokuumennin

Esittelyssä iDuctor Power+ W2300, jopa 2300 W:n induktiolämmitin

iDuctorilla voit lämmittää nopeasti, hyvin hallitusti ja turvallisesti vain sitä osaa, joka vaatii lämmitystä. iDuctoria voidaan käyttää myös paikoissa, joihin avoin liekki ei ylettyisi. Tämä mahdollistaa myös sen, että ainutlaatuisia osia (esimerkiksi vanhoista autoista) voidaan käyttää vielä uudelleenkin irrotuksen jälkeen. iDuctor on mikroprosessoriohjattu ja siinä on toiminto, jolla voi asettaa haluamansa tehon ja ajan, jolloin laite lämmittää. 

iDuctor on kehitetty ja valmistettu laadukkaista osista Alankomaissa iDtoolsin toimesta. Se on erittäin kestävä ja turvallinen työkalu korjaamojen ja teollisuuden jokapäiväiseen käyttöön. Se on CE-merkitty sekä patentoitu Euroopassa. Voit tilata erikseen erikokoisia induktiokäämejä. Laitteen aloituspakkaus sisältää M8- ja M10-kokoiset adapterit & käytännöllisen säilytyslaatikon sekä verkkojännitejohdon, jossa IEC-laiteliitin. iDuctorissa on myös LED-valo sisäänrakennettuna.

Kysyttävää iDuctorista? Ota yhteyttä!

040 500 9933

myynti@toolx.fi