WALLMEK 01-00037 Pyörännavan irrotustyökalu, yleismalli

750.00  sis alv 24%

Pyörännavan irrotustyökalulla 01-00037 irrotetaan pyörännapa laakerista. Navan irrotus onnistuu myös kaikkein ahtaimmista napaversiosta, esim. Audi Q7 ja vastaavat navat. Uuden laakerin asennus onnistuu sarjalla 01-00035. Työkalua suositellaan käytettäväksi Wallmekin 18 tonnin tai 22 tonnin sylinterillä. Wallmekin sylinterin lisäksi työkalua voi käyttää myös muilla hydraulisylintereillä joissa on vetävä toiminto, esim. Klann 17t sylinteri. Wallmek valikoimista löytyy myös mutterikoneella käytettävä vetotanko: 01-00020 Vetotangon ja mutterikoneen kanssa asennus ja irrotustyö käy myös helposti. KÄYTTÖOHJE

Wallmekin työkalujärjestelmän pyörännavan irrotustyökalu. Työkalun erikoismuotoilun ja toiminnon avulla ulosvetäjällä käy pyörännavan irrotus myös ahtaisiin pyörännapoihin. Laakereiden vaihto käy myös Porsche Cayenneen, Audi Q7:ään ja VW Touaregiin, joissa tila on ahdas.

Työkalua käytetään yhdessä pyöränlaakereiden vaihtosarjan 01-00035 kanssa, jossa on tarvittavat adapterit henkilöautoihin, laakereiden asennukseen. Isompiin laakereihin on saatavilla lisäksi kaksi isompaa adapterilevyä. Työkalua suositellaan käytettäväksi Wallmekin 18 tonnin tai 22 tonnin sylinterillä.

Työkalulla 01-00037 irrotetaan pyörännapa laakerista. Navan irrotus onnistuu myös kaikkein ahtaimmista napaversiosta (esim. Audi Q7 ja vastaavat navat).
Ensisijaisesti tarkoitettu olkavarren sisään puristetuille pyöränlaakerityypeille, joilla on erillinen napa. Tällä työkalulla onnistuu myös pyörännavan irrottaminen ennen pulttikiinnitteisen laakerin irrottamista työkalulla 01-00042.

(HUOM. Pyöränlaakerit, jotka ovat integroitu napaan (ns. napalaakeri/kompaktilaakeri), irrotetaan työkalulla 01-00041 ja asennetaan työkalulla 01-00033)

Wallmekin sylinterin lisäksi työkalua voi käyttää myös muilla hydraulisylintereillä, joissa on vetävä toiminto, esim Klann 17t sylinteri.

Wallmek valikoimista löytyy myös mutterikoneella käytettävä vetotanko: 01-00020

Vetotangon ja mutterikoneen kanssa asennus ja irrotustyö käy myös helposti.

Valmistajan tuotesivu

Takaisin kategoriaan Henkilöautot (Wallmek)

Ensimmäisessä vaiheessa työkalu asetetaan pyörännavan ympärille kuvan mukaisesti, ja hydraulisylinteri vetotankoineen kiinnitetään pitkittäin. Sylinterin vetotoimintoa käytetään (max. 6 tonnin voimalla) ja näin saadaan puristusjalat nojautumaan tiukasti pyörännapaan. Näin pyörännavan turvallinen irrottaminen helpottuu.

Toisessa vaiheessa, kun puristusjalat ovat tiukasti pyörännavan ympärillä, vedetään itse pyörännapa irti. Tämä onnistuu asettamalla hydraulisylinteri ja vetotanko paikoilleen kuvan mukaisesti ja vetämällä pyörännapa paikoiltaan.